Translate

donderdag 27 maart 2014

Nieuwste zonnebrillen



De houten bril/ zonnebril

Ze zijn er al een paar jaar maar in 2014 zullen steeds meer merken houten brillen in de collectie opnemen. Deze brillen zijn vaak handgemaakt, een arbeidsintensief proces. De basis bestaat uit harde maar lichte houtsoorten vaak bamboe. Elke bril is een uniek stukje vakwerk, op maat gesneden , geschuurd en afgewerkt.
Houten brillen zijn vrij prijzig maar hebben ook een langere levensduur dan de gewone brillen en kunnen tegen een stootje.

De nieuwste trend zonnebrillen 2014

Trendy brillen

Dit jaar zijn de brillen van mat metallic en transparante brillen trendy. Veel zonnebrillen zijn voorzien van gekleurde spiegelglazen. ( glas wordt reflecterend gemaakt door aan één kant een zilver laag aan te brengen) We kennen deze brillen al vanuit de sportwereld, met name de wintersport en het hardlopen maar dit jaar verschijnen ze ook in het straatbeeld.



Nieuwe kleuren in 2014

Felgekleurde neon frames zijn dit jaar minder aanwezig. Ook de opvallende logo’s zijn passé, logo’s zijn minder zichtbaar, kleiner en neutraler. Het kleurgebruik wordt rustiger, bruin, bordeauxrood, zwart en subtiele pastelkleuren domineren in brillenland. Er zijn frames waarbij kleuren in elkaar overlopen maar ook nog veel çolorblocking monturen in trendy kleuren zoals de zwart/wit combinatie. Een neutrale bril passend bij elke gelegenheid en verschillende outfits.



Vormen

De vorm van een bril staat dit jaar centraal, retro en vintage brillen bepalen het modebeeld. Er zijn cat-eye brillen, met taps toelopende glazen, klassieke brillen zoals de pilotenbril (Aviator) en ronde brillen, populair in de jaren ’60.
Aldus: veel succes met het uitzoeken van een nieuwe zonnebril (als je dat van plan was tenminste!)