Translate

woensdag 30 april 2014

Henna - kleurmiddel voor je haar..


Henna is een plantaardige kleurstof dat wordt gebruikt voor het kleuren van nagels, handpalmen en haar.

Deze vorm van lichaamsversiering kwam vooral voor in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen, maar wordt ook elders toegepast.





Vandaag wil ik het graag hebben over Henna wat je gebruikt voor het verven van je haar.


Hoe gaat dat in zijn werk?

Je koopt een zakje of verpakking zuivere Henna bij de drogist, via Internet of bij de Turkse winkel/speciaalzaak(goedkoper). Dit kun je in meerder tinten verkrijgen: bijvoorbeeld kastanjebruin, bruin, zwart of felrood. Afhankelijk welke kleur je wilt aanbrengen. Pas wel op: henna reageert op de natuurlijke haarkleur. Breng je het aan op blond haar dan kan het felrood worden. Breng je het aan op donkerbruin haar dan heeft het alleen een rode glans-effect.



Vervolgens maak je een papje met gekookt water, eventueel vermengd met thee. Je laat dit even wat afkoelen tot een temperatuur die je kunt hebben op je hoofdhuid.
Vergeet niet plastic handschoentjes aan te doen want de kleur trekt ook in je handen..!
Wil je op zeker spelen, knip dan een haarlokje af en doe je de kleur-test. Na een kwartiertje zul je al de uitwerking kunnen zien.
En.... hoe zou de kleur worden??? Mooi rood, bruin of zwart?

Als het je bevalt en  je je hoofd daarna inmasseert met het papje henna, doe je er een plastic weggooi-mutsje of plastic of aluminium folie overheen en laat het een half uurtje intrekken en daarna uitspoelen.



Behalve dat je er prachtige kleuren mee kunt maken, is het ook heel goed voor je
haar omdat het op natuurlijke basis voedend is.
Er bestaat ook een naturel versie, welke je kleur niet verandert maar alleen je haar voller en
glanzender maakt.

Wil je het eens proberen? Lees dan goed de gebruiksaanwijzing. De haarkleur blijft sowieso 6 weken zitten en bevalt het niet dan kun je er altijd met een andere henna-kleur overheen verven.

Wat wel zo is, is dat henna niet combineert met andere soorten haarverf of spoelingen, dus doe dat nooit! Je kunt dan heel aparte (niet mooie)  kleuren krijgen.




Henna als versiering op je handen