Translate

woensdag 4 juni 2014

Ibiza 2




Ibiza

Zegt het woord Fiesta je wat? Na op vakantie te zijn geweest in Ibiza, weet ik zeker dat het woord Fiesta je duidelijk is geworden. Vakantie vieren op Ibiza is iets onvergetelijks! Het weer is super, de stranden zijn super mooi en Ibiza biedt voor ieder wat wils!
De sfeer op Ibiza varieert van levendig en toeristisch tot rustig een authentiek. Er zijn verschillende bruisende badplaatsen zoals Santa Eulalia del Rio en San Antonio Abad. Kleiner maar net zo sfeervol zijn kuststadjes als Cala Llonga en Es Cana. Kenmerkend voor Ibiza zijn de witgepleisterde, Arabisch aandoende huizen.
Vrijwel alle badplaatsen zijn uitgebreid met nieuwbouw en prima accommodaties.

.
De voornaamste stad op het eiland is Ibiza-stad, dat ooit bekend stond als ‘het hippiecentrum van Europa’ en waar nog steeds hippiemarkten te vinden zijn. Maar tegenwoordig is de swingende hoofdstad vooral befaamd om zijn extravagante uitgaansleven en kleurrijke bezoekers. Het oude gedeelte van Ibiza-stad heet ‘D’Alt Vila’ en is tot nationaal monument uitgeroepen. Het eeuwenoude D’Alt Vila ligt op een heuvel en bevat smalle straatjes met witte huizen en prachtige monumentale gebouwen.

In het subtropische, heuvelachtige binnenland liggen tussen amandelplantages en citrusboomgaarden authentieke dorpjes zoals San José, Santa Gertrudis, San Rafael, San Carlos en Santa Inés.