Translate

vrijdag 22 augustus 2014

Nieuwste wintermode 2014 / 2015



Fashion Trends herfst / winter 2014-2015

 

Het is weer tijd voor mijn meest geliefde blogpost van het seizoen namelijk een trend report voor de volgende jaargetijde!! Het artikel bevat een terugblik op kledingtrends van dit moment en een overzicht van de grootste trends voor komende herfst en winter van 2014.

fashion trends fall winter 2014 2015


Terugblik fashion trends lente/zomer 2014
Dit seizoen zagen we veel zwart/wit contrasten, franjes, korte tops, plooien, sportieve en navy items. Wil je het complete artikel met de 20 grote trends voor deze lente en zomer nog even doorlezen? Klik dan hier! 

Vooruitblik fashion trends herfst/winter 2014-2015
We zullen dit najaar veel oversized kleding, unieke vormen en volume zien. Hieronder laat ik je de 14 grootste trends voor komende herfst en winter zien met daarbij collages van verschillende fashion shows. Het beeldmateriaal is afkomstig van Vogue.nl
Pastelkleuren
Hoewel je het weinig terugzag op de catwalk kunnen pastelkleuren deze herfst en winter gewoon door gedragen worden. Pastelkleuren associëren we vaak met lente en Pasen dus dit is dan wel een keer iets anders. In de show van Miu Miu werden de winterjassen voorzien van een pastelkleurtje. Pasteltinten kan ik steeds meer waarderen en ik vind het zeker een leuke trend dat deze zachte tinten dit najaar gedragen kunnen worden..
Pasteltrend-herfst-winter-2014-2015

A-lijn minirok 
De afgelopen twee jaren kon je gezien worden in eigenlijk alle soorten lengtes wat rokken betreft. Dit seizoen zien we twee grote trends op rok gebied. De eerste zijn de klokkende minirokken.Louis Vuitton-herfst-winter-2014-2015

Gebreide broek
Het huispak van 2014 is niet een van Roy Donders maar bestaat uit een gebreide broek gecombineerd met een lange jurk of wijde trui van hetzelfde materiaal en het liefst in een smoezelige bruin- of grijstint. Deze trend kwamen o.a. terug bij Stella McCartney, Marc Jacobs, Celine en Chanel. Op de catwalk ziet het er gaaf uit, maar of ik zo over straat zou gaan hmm..
gebreide broek-herfst-winter-2014-2015
Oversized en mouwloze jas
Stiekem hoopte ik dat deze trend snel over zou waaien maar de mannenjas gaat voorlopig nergens heen. Ten opzicht van het vorige seizoen is de kleur niet overheersend roze en double breated maar de oversixed jas wordt nu los gedragen. Leuk bedacht maar voor de koude winters in Nederland niet erg praktisch lijkt mij.
Een tweede trend die veel op de catwalk voorbij kwam is de mouwloze jas. De mouwloze jas zag je onder andere in shows van Hermes, Michael Kors en Proenza Shouler. 
oversized en mouwloze jassen-herfst-winter-2014-2015
Franje rokken


Net als de pasteltrend gaan ook de franjes mee het komende seizoen. Roberto Cavalli, Michael Kors, Lanvin, Valentino en Sacai lieten allemaal franje rokken zien in hun collecties die veelal gecombineerd werden met lange truien of statige jassen. Persoonlijk zal ik eerder fringes verwerken in mijn accessoires dan in mijn kleding.
franjerokken-herfst-winter-trend-2014-2015
Ton sur Ton effect
Persoonlijk is dit mijn favoriete trend voor aankomende herfst en winter. Ton sur ton is het combineren van verschillende kleurschakeringen van één kleur. Door de verschillende tonen krijgen de kledinglagen nog meer diepte en wordt het contrast tussen de gebruikte materialen groter. Gucci, Hermès, MaxMara en Jill Sander maakten gebruik van deze manier van kleden.
ton sur ton-herfst-winter-trend-2014-2015
Glitter & Glamour metallics
Van goud gecoat leer bij Saint Laurent tot rozerode lurex jurken van Giambattista, niets is te gek! In alle kleuren van de regenboog werd deze trend geshowd bij o.a. Rodarte, Dries van Noten, Giambattista Valli, Saint Laurent, Diesel en Rochas. Deze stijl is voor mij iets te bont.
metallics-herfst-winter-trend-2014-2015
Transparante jurk
Erg mooi voor op de catwalk maar niet echt draagbaar tijdens het dagelijkse leven zijn de transparante jurken van Valentino, Christian Dior en Mary Katrantzou. De fragiele stoffen zijn bewerkt met borduursels en ander patchwork. Een transparante jurk is op dit moment met temperaturen boven de 25 graden goed te dragen.
transparante jurken-herfst-winter-trend-2014-2015
Tartan
Tartan oftewel de schotse ruit is ook zo’n trend die we blijven zien dit najaar. De schotse ruit was te zien bij Thakoon, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger en Sacai die elk op hun eigen manier een twist aan dit ruitpatroon. Afgelopen maar maakte ik in NYC een outfitartikel met dit ruitje (klik hier!)
tartan-herfst-winter-trend-2014-2015
Leren wortelbroek
Een nieuwkomer is de leren wortelbroek. Bij Emilio Pucci, Balmain en Isabel Marant kwam de leren wortelbroek veelvuldig voor. De leren wortelbroek werd gecombineerd met nog meer leer of zachte vrouwelijke (transparante) stoffen als tegenhanger. Ik vind deze trend er onwijs leuk uitzien!
leren wortelbroek-herfst-winter-trend-2014-2015
De cape / deken
We kunnen ons natuurlijk in de dikke truien en jassen heisen zodra het kwik zakt, maar je kunt natuurlijk ook een deken of cape om je heen wikkelen. Dit najaar is dat zelfs erg trendy om te doen. De cape kon je spotten bij The Row en Valentino. Burberry kwam met dekens met geborduurde initialen erop.
cape deken-herfst-winter-trend-2014-2015
Te lange mouwen
Zelden zag je zoveel breisels voorbijkomen op de catwalk. Van teddybeertruien (The Row), slobbertruien van Stella Mc Cartney tot de binnenste buitengekeerde knitwear van Acne Studio, twee dingen hebben ze met elkaar gemeen, ze zijn gebreid en daarnaast zijn de mouwen zijn veel te lang.
  www.fashionmeetsbeauty.nl