Translate

vrijdag 3 oktober 2014

Primark Arnhem open



Lange rijen bij opening Primark in Arnhem



Een lange rij wachtenden voor de Primark in Arnhem.
Een lange rij wachtenden voor de Primark in Arnhem.
ARNHEM - De opening van de Arnhemse budgetkledingwinkel Primark om 11.00 uur is deze dinsdagmorgen allerminst onopgemerkt gebleven, maar van chaos en gekte was geen sprake.

Rond 09.00 stond de eerste rij belangstellenden al voor de deur. Om 09.15 uur mochten de genodigden, vooral beautyblogsters, naar binnen voor een eerste indruk van de winkel. Bij binnenkomst kregen ze een goodiebag met een waardebon van 50 euro.

Rond 10.30 uur stond een lange rij met honderden wachtenden, tot om de hoek in de Zwanenstraat. Om 11.00 ging de Primark open voor alle belangstellenden.

'Grootste Primark van Nederland'
De Arnhemse vestiging, gezeten in het pand van de voormalige Bijenkorf, is de 10e Primark van Nederland. Met een winkeloppervlakte van 5.600 vierkante meter is het volgens een woordvoerder van de Ierse keten ook de grootste vestiging in Nederland.
De winkel telt 2 verdiepingen met mode, schoenen en accessoires voor vrouwen, mannen en kinderen. Ook is er een afdeling met interieurartikelen.

Veiligheidsplan
Er was op verzoek van de gemeente een veiligheidsplan voor de opening opgesteld. Er zijn dranghekken geplaatst en er zijn ongeveer 30 beveiligers aanwezig, aldus de woordvoerder. Deze maatregelen waren voor de zekerheid.

De Primark verwachtte tevoren al geen enorme drukte met duizenden mensen, omdat het de 10e en niet meer de 1e of de 2e vestiging is die open gaat.

2016
In november en december staan ook openingen gepland, in Rotterdam (een 2e) en in Den Haag. In 2016 moet een gigantische vestiging openen in Amsterdam.