Translate

woensdag 8 oktober 2014


Uit Vrouwonline 
 
Workshop wenkbrauwen modelleren 
 
Het modelleren van je wenkbrauwen is net zo belangrijk als het kammen van je haar.

Je wenkbrauwen geven je gezicht uitdrukking en daarmee dus ook uitstraling. Bovendien zijn ze de perfecte omlijsting voor een mooie oogmake-up. Hoe krijg én houd je ze mooi?

Modelleren
Om de lengte van de wenkbrauw te bepalen leg je een potlood vanaf de neusvleugel schuin over je wang naar het uiteinde van je oog. Op de plek waar het potlood de wenkbrauwlijn kruist, zou de wenkbrauw moeten eindigen.

Om te bepalen waar de wenkbrauw moet beginnen, leg je dat potlood vanaf de neusvleugel loodrecht langs de neus omhoog. Alle haartjes die dus in het stukje tussen de beide wenkbrauwen in zitten, haal je weg.

- Let bij het epileren op de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Maak ze niet te dun of met een te grote boog als ze dik en vrij recht zijn.

- Haal alleen haartjes aan de onderkant weg. Volg hierbij een lijn waarbij je een flauwe boog maakt. Het centrum van dat boogje ligt net voorbij je iris. Begin voorzichtig, want alles wat eruit is, groeit maar langzaam terug. Gaten zijn lelijk!

- Trek met een vinger de huid strak voordat je het haartje met een pincet eruit haalt. Trek het er uit in richting waarin het groeit.

- Borstel de wenkbrauwen tijdens het epileren telkens bij, dan kun je zien wat je hebt gedaan.

- Gebruik na afloop een astringerende lotion met alcohol. Dat trekt de poriën samen en ontsmet.<

Zo maak je ze op
Kijk met de potloodtruc of ze lang genoeg zijn. Zo niet, dan weet je straks met bijtekenen tot hoever je moet gaan.
- Camoufleer eerst de kale plekjes met een oogschaduwpoeder in huidskleur.
- Vervolgens ga je de wenkbrauwen accentueren met een zacht wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Met een potlood in de kleur van de wenkbrauwen (nooit donkerder!) trek je kleine, lichte streepjes in de groeirichting.
- Een wenkbrauwpoeder (o.a. Shiseido) werkt sneller dan een potlood. De tekenmethode is hetzelfde. Let op de juiste lengte van de wenkbrauw.
- Gebruik geen mascara. De kleur is meestal te donker en de roller komt niet tussen de haartjes of laat klodders achter.
- Borstel de haartjes op met een kammetje.
- Weerbarstige haartjes fixeer je met een kleurloze wenkbrauwgel (o.a. Estee Lauder).
- Extra glans geef je ze met een beetje vaseline, of wat glitterpoeder (Er door heen kammen).
- Laat je goed adviseren bij een parfumerie of make-upcounter voor de juiste kleur van het wenkbrauwpotlood of -poeder. Maak ze niet zwart als je blond haar hebt: je uitstraling wordt clownesk. Kies voor heel licht bruin.