Translate

donderdag 15 september 2016





Modetrends najaar/winter 2016/2017

De modecollecties zijn dit najaar niet echt vernieuwend. Veel trends die we de afgelopen seizoenen zagen blijven nog even. Bruintinten gaan we steeds meer zien, vaak in combinatie met grijstinten. Bloemmotieven maken langzaam maar zeker plaats voor ruiten. De col is dit seizoen helemaal terug! Truien en jurkjes zijn voorzien van een lekkere, warme col. Maar de grote, witte kraag gaan we ook veel tegenkomen. Broeken en rokken zijn wijdvallend, met een lengte tot op de enkel. En natuurlijk is je outfit niet compleet zonder bijpassende accessoires. Accessoires en dan vooral ceinturen zijn dit najaar belangrijke mode-items.
 

Damesmode

De nieuwe trends
De zomercollecties straalden vrouwelijkheid uit door het gebruik van soepele, transparante stoffen. Dat is dit najaar niet meer het geval. Oversized blazers en mannelijke silhouetten geven de kleding een mannelijke uitstraling. De oversized trend zien we al jaren in het modebeeld. Grote tweed jassen en lange wijde overhemden kunnen ook dit seizoen nog mee.

Rokken en jurken zijn er in verschillende lengtes, van midi tot op de enkel. Rokken en broeken zijn wijdvallend en hebben, zowel bij de dames als bij de heren, een lengte tot op de enkel. Schoenen worden hierdoor duidelijk zichtbaar. De witte sneaker, die we ook in de zomercollecties veelvuldig zagen, wordt dit najaar gewoon gecombineerd met een winterse outfit. Bij een casual outfit draag je sneakers, een chique outfit vraagt om pumps.

Jurkjes met een col en coltruien zijn comfortabel, lekker warm en heel modieus. Naast collen zijn er ook veel kragen. Deze kragen zijn wit, groot en stevig. Bij de active wear is inspiratie gehaald uit dekens. Dit is zichtbaar aan de motieven, stiksels en de gebruikte stoffen. Active wear wordt in lagen gedragen.

Dessins en kleuren
De afgelopen seizoenen stonden in het teken van bloemenprints. Kleine bloemen, grote bloemen, exotische bloemenprints, romantische bloemenprints, we hebben ze allemaal voorbij zien komen. Dit najaar zijn de bloemenprints wat fijner en hebben ze een ouderwetse uitstraling. Langzaam maar zeker gaan ze plaats maken voor iets nieuws. Ruitmotieven komen in de plaats van bloemenprints.

Bruin is lang weggeweest uit het modebeeld maar de kleur is bezig aan een comeback. Bruin en grijs worden met elkaar gecombineerd om ons langzaam aan deze kleur te laten wennen. Andere trendkleuren zijn: vrolijke blauwtinten, warm taupe, wit, rood, groen, geeltinten en paarstinten.