Translate

maandag 5 mei 2014

Denim weekend Amsterdam


Amsterdam Denim Days: 7 t/m 10 mei

Amsterdam Denim Days: 7 t/m 10 mei

Vier dagen lang staat onze hoofdstad volledig in het teken van denim tijdens de Amsterdam Denim Days op 7 tot en met 10 mei. Het Westergasterrein kleurt voor even (denim)blauw tijdens deze denimbeurs voor zowel professionals als jeans lovers. 

Innovatie, duurzaamheid en educatie staan centraal tijdens het denim event. 


De Amsterdam Denim Days brengt denim merken, producenten, ontwerpers, inkopers, studenten, consumenten en pers samen om hun passie voor denim te delen. Jeans lovers kunnen op het Westergasterrein terecht voor een pop-up store, een vintage markt, workshops, exposities, seminars en documentaires.

 

Kingpins show: eerste editie in Amsterdam

De eerste twee dagen van het event gaan van start met de toonaangevende en invitation only show van Kingpins. Deze in 2004 opgerichte stoffenbeurs vertegenwoordigt de beste denim weverijen, wasserijen en fabrikanten uit landen als Amerika, Japan en Italiƫ. Dit is de eerste keer dat Kingpins showt in Amsterdam. Eerder vonden shows plaats in New York, Los Angeles en Hong Kong.



Jeans

De spijkerbroek is nog altijd een van de populairste broeken onder dames en heren. In het verre verleden waren het vooral de mannen die jeans droegen, maar tegenwoordig worden spijkerbroeken door iedereen van jong tot oud gedragen. Een jeans vormt in vele kledingkasten dan ook de basis van de garderobe. Dat komt onder meer doordat er allerlei combinaties kunnen worden gemaakt. Een T-shirt, overhemd, sweater, vestje en zelfs een colbertje past perfect in combinatie met een spijkerbroek.

  Wie past hem niet?