Translate

maandag 25 januari 2016

Fitness en make-up





Zonder make-up de deur uit? Dat is voor veel vrouwen een ‘no-go’. Maar wat als je gaat sporten? Veel vrouwen denken dat make-up en sporten een onmogelijke combinatie is, maar dat is niet helemaal waar. Ook tijdens het sporten kun je er mooi uitzien met make-up. Het is wel zo dat niet alle make-up even geschikt is om mee te sporten. Lees hier de tips over welke make-up je wel of beter niet kunt dragen tijdens het sporten.



Sporten en een gezonde huid
Artsen raden sporten met make-up af. Tijdens het sporten wordt de bloedcirculatie verhoogd en neemt de bloedtoevoer naar de gezichtshuid toe. Dit betekent dat we het warmer krijgen en de poriën in de huid zich uitzetten. Zweet kan samen met de make-up de poriën verstoppen en zo de ideale voedingsbodem vormen voor bacteriën. Make-up tijdens het sporten kan op deze manier zorgen voor het ontstaan van ontstekingen en andere huidproblemen. Voel je je echter tijdens het sporten niet helemaal op je gemak zonder make-up, dan hebben we hier een aantal tips voor je.


Make-up tips voor tijdens het sporten
We zullen hier per make-up onderdeel ingaan op wat wel en geen goede ideeën zijn op het gebied van make-up tijdens het sporten.

Foundation
Vloeibare foundation of poederfoundation met een sterk dekkende structuur is niet aan te raden. Vloeibare foundation kan tijdens het sporten door het zweten vlekkerig worden en poederfoundation kan gaan klonteren. Kies liever voor een getinte dagcrème of voor een zelfbruinende crème die goed door de huid wordt opgenomen. Een andere uitkomst is minerale foundation. Minerale make-up is hypoallergeen en talk- en olievrij. Deze make-up laat de huid ademen, waardoor er minder snel ontstekingen ontstaan.


Oogmake-up
Oogschaduw tijdens het sporten raden we af, omdat door het zweten de oogschaduw kan uitlopen en in je ogen terecht kan komen, waardoor je het risico loopt op ooginfecties. Ook eyeliner kun je beter achterwege laten. Je wilt niet na afloop ontdekken dat je met een pandalook rondloopt, omdat je eyeliner is uitgelopen. Het is wel een goed idee om waterproof mascara te gebruiken. Deze loopt niet uit en zorgt voor een frisse uitstraling.


Blush
Waarom zou je blush gebruiken tijdens het sporten als je door te sporten vanzelf al gezonde rode wangen krijgt. Overbodig dus!

Lippen
Het dragen van lippenstift is ook geen goed idee tijdens het sporten. Je kunt er lelijke vlekken van krijgen. Ook lipgloss is niet praktisch. Je wilt tussendoor misschien vaker wat water drinken waardoor de lipgloss snel van je lippen verdwijnt. Een eventuele oplossing is het aanbrengen van een lip stain. Dit is een lipstick in een stiftvorm waarmee je je lippen kleurt. De kleur trekt in je lippen en blijft uren zitten voordat het vervaagt.

Reinigen van de gezichtshuid
Reinig na het sporten altijd goed je gezichtshuid en al helemaal als je make-up draagt tijdens het sporten. Hierdoor verwijder je niet alleen achtergebleven zweet en make-up resten, maar ook bacteriën die worden overgebracht door onhygiënische sporttoestellen of vervuilende stofjes in de lucht.