Translate

zaterdag 2 januari 2016

Voorjaar/zomer 2016


Modetrends voorjaar/zomer 2016

Opvallend kleurrijk is de mode in het voorjaar en de zomer van 2016. Geel is de nieuwe trendkleur. Daarnaast zien we veel pasteltinten, wit, zwart en aardetinten. 

Ook dit seizoen is veel kleding oversized. Rokken zijn wijdvallend, tot op de grond, of heel kort. We zien blouses met keurige kraagjes, of met een mooi decolleté. De gebruikte materialen zijn soepel, transparant en opengewerkt.

Damesmode

De trends
Dit seizoen is de mode heel vrouwelijk. Dit is mede te danken aan de gebruikte materialen. Er is gebruikgemaakt van soepele, transparante stoffen en opengewerkt kant. Details maken het geheel extra vrouwelijk. Deze details bestaan uit: linten, rushes, strikken, pailletten en knopen, in een contrasterende kleur. Kleding is nog steeds oversized. Jasjes, vestjes en T-shirts zijn recht en ruimvallend. Rokken en jurken hebben een lengte tot op de grond. Ze zijn gemaakt van soepele, vaak transparante stoffen waardoor ze elegant, maar ook comfortabel zijn.


Kragen en decolleté
Blouses zijn voorzien van keurige kraagjes die hoog aan de hals sluiten. Daarnaast zien we blouses met een V-hals en een diep decolleté. Jurken hebben een ronde hals, of ze zijn laag uitgesneden op de rug. De afgelopen seizoenen waren blouses, shirts, rokken en jurken asymmetrisch. Die trend zet ook deze zomer nog door. Vooral bij blouses en shirts.



 
De roklengte
 
Rokken en jurken zijn er in verschillende lengtes, maxi, midi of mini. Alles kan deze zomer. Er zijn wijdvallende rokken, kokerrokken, rokken met een A-lijn of rechte rokken. Lange rokken hebben vaak hoge splitten. Rokken zijn gemaakt van luxe, glanzende stoffen, stoffen met een bloemenprint, kanten stoffen of transparante stoffen. Rokken, jurken en blouses zijn voorzien van linten, strikken en rushes. Een romantische uitstraling krijgen jurken van chiffon, door de afwerking met pailletten en bloesems. Zakken zijn versierd met knopen in contrasterende kleuren.





 
Materialen en accessoires
De stoffen zijn soepel en transparant. Ook kant en opengewerkte stoffen zien we deze zomer veel. Dit in combinatie met glanzende materialen. Opvallend zijn de accessoires. De tas is deze zomer een echte ‘musthave’. Oorhangers zijn groot en lang. Er zijn lange kettingen en haarbanden met of zonder diadeem. Maar alle accessoires zijn voorzien van glitter of andere decoraties.

Dessins
Veel gebruikte dessins zijn: prints van ansichtkaarten en bloemen, met Italië als inspiratiebron. Daarnaast zien we veel stippen, blokken en strepen. De gebruikte kleuren zijn vrolijk, optimistisch en warm. Warm geel en blauw zijn belangrijke basiskleuren. Zachte pasteltinten worden gecombineerd met neutrale kleuren. Het zwart/wit is minder contrasterend, deze kleuren zijn zachter en ogen natuurlijker.